Hackers kunnen los op Windows 2012 en 2012 R2

Windows Server 2012 en 2012 R2 zijn al lange tijd verouderd. Tot op heden leverde dat echter geen problemen op en kon u CarIT probleemloos gebruiken. Vanaf 10 oktober 2023 komt hier verandering in.

Vanaf dat moment levert o.a. Microsoft namelijk geen (beveiligings)updates, bugfixes, technische ondersteuning of ander onderhoud meer voor deze Windows-versie. Dit betekent dat uw systeem niet optimaal beveiligd is en daardoor een zeer makkelijke prooi is voor hackers. Dit heeft uiteraard ook voor het gebruik van CarIT grote gevolgen.

Nieuwe versie CarIT

Binnenkort lanceert Audev de nieuwe versie van CarIT. Hierin zijn naast technische verbeteringen ook een aantal nieuwe interfaces opgenomen. Deze vernieuwde versie van CarIT is niet beschikbaar voor Windows Server 2012 en 2012 R2. De minimale vereiste is Windows 2016. Maar we adviseren sterk om te updaten naar Windows 2019 of 2022.

APK voor uw IT

Net als een auto moet ook uw ICT-omgeving regelmatig bijgehouden worden. Gelukkig zijn er ICT-leveranciers die dit voor u in orde maken. Hieronder een overzicht van de stappen die u kunt doorlopen.

  1. Vertel uw ICT-leverancier dat u wilt overstappen op een nieuwere versie van Windows.

  2. Laat daar ook checken of u software gebruikt die niet werkt op Windows 2019 of 2022 zodat dat meteen wordt opgelost.

  3. Vraag aan Audev om CarIT op uw pc te installeren.

  4. Nu is uw IT-omgeving weer optimaal beveiligd en werkt CarIT als een zonnetje.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Back to top